A pánikbetegség félelmetes pszichés zavar, ugyanis a váratlanul jelentkező, ismétlődő rohamokat intenzív szorongás jellemzi, melyet testi tünetek is kísérnek. Ezek rendkívül változatosak, a légszomjtól a mellkasi fájdalmon át sokféle érzés kínozza a testet, miközben a tudatot olyan képzetek járják át, mint a realitás elvesztésének érzése vagy a halálfélelem. Az érintettek általában nem is tudják, mi okozza az érzést, ami még nehezebbé teszi a pánikrohamok átvészelését. A betegség kezelésének ma már többféle módja van, azonban a pánikrohamok egyedi, pontos kiváltó oka mindig más.

A túlhajszoltság és a stressz gyakorlatilag népbetegségnek mondható, és ezek negatív következményei mindenkin másképp jelentkeznek, lehetnek testi betegségek és olyan pszichés zavarok is, mint a gyakran ismétlődő pánikroham. Az állandó időhiánytól való rettegés, valamint a határidőktől való félelem is szorosan kapcsolódik ehhez, hiszen modern világunkban ezek szinte mindenkit érintenek. A különböző negatív élethelyzetektől, veszteségtől való rettegés szintén szerepet játszhat a pánikrohamok kialakulásában, de az sem ritka, hogy megtörtént események okozzák a betegség kialakulását. Pszichés zavarhoz vezethetnek például traumatikus események, párkapcsolati problémák, de akár váratlan sokk is.

Ha Önnel is gyakran megesik, hogy váratlanul és látszólag minden ok nélkül erős szorongás keríti hatalmába, miközben kellemetlen testi tünetek is kínozzák, érdemes ellátogatnia egy szakemberhez. Ne hagyja, hogy a pánikrohamok újra és újra lecsapjanak, hiszen van rá megoldás! Thiery Henriette klinikai szakpszichológus segítséget nyújthat, hogy ismét kiegyensúlyozottan tudja kezelni a mindennapi élet kihívásait. Látogasson el a www.thieryhenriette.hu weboldalra, ahol részletesebben olvashat a pánikrohamokról, valamint tájékozódhat a szolgáltatás részleteiről! Amennyiben szeretne időpontot kérni, hívja a +36-70-432-5790-es telefonszámot vagy írjon üzenetet az info@thieryhenriette.hu e-mail címre!