szemvitaminok

Ocutein szemvitaminokkal megőrizheti tisztánlátását!

A megfelelő tápanyagbevitel az egészség szempontjából elengedhetetlen. Így van ez a szem egészségével is, speciális hozzávalókra van szükségünk, hogy sokáig megőrizzük éleslátásunk. Ezek a szemvitaminok a lutein és a zeaxantin. Ezeket az úgynevezett karotinoidokat a szervezet nem tudja előállítani, ezért táplálkozással kell bevinnünk a hatóanyagot. A zöld leveles zöldségekben, a spenótban és a káposztafélékben, illetve számos gyümölcsben és a kukoricában is megtalálhatók, és a tojássárgája is tartalmaz luteint. Friss kutatások alapján úgy tűnik, hogy a lutein és a zeaxanthin szemvitaminok fontos antioxidáns funkcióval is bírnak, megvédik a szervezetet a szabadgyökök káros hatásaitól, melyek olyan instabil molekulák, amelyek képesek elpusztítani a sejteket és számos betegségben szerepet játszhatnak.

De mennyit kell belőlük elfogyasztani, hogy megelőzzük az időskori szemromlást és egyéb szembetegségeket? Napi 60 g lutein a minimum, mondják a kutatók, de ez elég sok tojás vagy spenót lenne egy napra! Egy kiegyensúlyozott étrendben is valószínűleg kevés a megfelelő szemvitaminok aránya, hiszen felmérések alapján a magyar lakosság nagy része szemproblémákkal is küzd.

A megoldás alacsony lutein és zeaxanthin bevitel esetén az Ocutein szemvitamin lehet. Segíthet

– védeni a szemet az erős fénysugárzás káros hatásai ellen,

– a szem egészségének megőrzésében,

– az egészséges látásfunkciók fenntartásában,

– időskori látásromlás kezelésében,

– a szembetegségek megelőzésében,

– a retina károsodásának megelőzésében.

Az Ocutein szemvitamin összetevői között találunk halolajat, mely Omega-3 zsírsavakban gazdag, amire a retinának szüksége van. Ezen kívül olyan hatékony antioxidánsokat, mint az E-vitamin és C-vitamin, karotinoid komplex hatóanyagokat, mint a lutein és a zeaxantin, és a szem számára fontos nyomelemeket is.

Webáruházunkban, a www.gyogyfuvesbolt.hu–ra kattintva minden fontos szemvitamint megtalál, melyre szüksége lehet! Bővebb információért termékeinkről hívjon a +36/01-466-88-69-es telefonszámon, vagy írjon e-mailt az info@gyogyfuvesbolt.hu címre!