benzalkónium klorid az algátlanítás hatékony eszköze! A benzalkónium klorid olyan vegyi anyag, ami alkil-benzil-dimetil-ammónium kloridok keverékéből áll és a kvaterner ammóniumvegyületek közé sorolható. Ezt az anyagot első sorban ipari felhasználáshoz alkalmazzák, spermicidként, illetve antiszeptikumként. Gyakran döntenek mellette, ha antibakteriális hatású vegyszerre van szükség takarításhoz, mert igen erős és hatékony anyag.

Lássuk kicsit részletesebben, hogy milyen tulajdonságokkal rendelkezik és jellemzően milyen célokra használják ezt az anyagot! A  benzalkónium klorid kationos felületaktív tulajdonsággal rendelkezik, jól nedvesít, eltávolítja a szennyeződést, réteget képez a felületen.

A  benzalkónium kloridot algaölő hatása miatt első sorban a medence tisztítás során alkalmazzák, uszodák, fürdők vagy magán házak medencéit tisztítják vele. Fertőtlenítő hatása miatt önmagában, illetve tisztító hatású termékek adalékaként is használják több területen. A mezőgazdaság, uszodatechnika, kozmetikai és élelmiszer ipar, valamint az építőipar is használja.

A  benzalkónium klorid a kézfertőtlenítők vagy a tisztító hatású kozmetikumok egyik összetevője is lehet, mert tisztít és tartósít is egyben. Ugyanígy megtalálható például a hűtőfolyadékok vagy a nyálkásodásgátló szerek alapanyagai között is. A  benzalkónium klorid amellett, hogy hatékony, veszélyes szer is, amit csak az összes előírás betartása mellet szabad alkalmazni!

A www.anilin.hu webcímre érkezve található a cégünk, az Anilin kereskedelmi Zrt. weblapja. A cég vegyi nagykereskedésként működik és jó ár-érték arányban kínál a vásárlóknak háztartási és ipari felhasználásra egyaránt alkalmas vegyipari anyagokat. Akár vízkezelés, akár fertőtlenítés vagy takarítás a cél,  a mi termék kínálatunkban minden hozzávalót megtalál! Minden érdeklődőt szívesen ellátunk további információkkal és válaszolunk a kérdésekre a honlapunkon szereplő elérhetőségek egyikén! Keressen minket bizalommal és vegye fel a kapcsolatot kollégáinkkal a 06-1-215-3058, 06-30-210-9444 telefonszámokon vagy az anilin@anilin.hu email címen!