A depresszió sajnos korunk egyik népbetegsége. Egyesek úgy élik a mindennapjaikat, hogy sejtésük sincs arról, ők is a betegek közé tartoznak. Ez azért óriási probléma, mert a kezeletlen depressziónak több súlyos, kellemetlen szövődménye is lehet. Amikor az ember felfedezi magán a tüneteket, például a fáradtságot, az ingerlékenységet vagy a motiválatlanságot, célszerű mihamarabb szakemberhez fordulni, és megkezdeni a depresszió kezelését.

Depresszió kezelésével elkerülhető, hogy az ember teljesítménye mind otthon, mind a munkahelyén leromoljon. Nagyon rossz, ha valaki azt éli meg, hogy nem tud eredményes lenni a feladataiban. Ezt előbb-utóbb észreveszik a felettesei is, ami akár elbocsátást is eredményezhet. A kudarcélmény csak tovább nehezítheti az érintett állapotát, ilyen körülmények között pedig még nehezebb kijutni a betegségből. A depresszió kezelése azért is fontos, mert ezzel elejét lehet venni annak, hogy az egyén valamilyen tudatmódosító szerhez nyúljon. Ez, amellett, hogy függőséget okozhat, óriási kiadásokkal is jár, így az ember könnyen eladósodhat, ebből az állapotból pedig nagy küzdelmek árán lehet csak kitörni. A depresszió kezelése révén elkerülhető, hogy a depressziós ember öngyilkosságot kövessen el. A szuicid kísérleteknél fennáll a veszélye a maradandó szervi károsodásnak, ami akár egy életen át meghatározhatja az illető mindennapjait. A betegség az érintett környezetére is hatással van: sokakat megviselhet, ha azt látják, hogy hozzátartozójuk súlyos mentális problémával küzd, és nem tudnak rajta segíteni. A depresszió kezelése így nem csupán az egyén érdekeit szolgálja, hanem a családét, barátokét is.

Ha Ön is érintett, ne várjon a végsőkig a depresszió kezelésével, forduljon bizalommal Thiery Henriette klinikai szakpszichológushoz! A közös beszélgetések segíteni fognak abban, hogy ismét kiegyensúlyozott lehessen. A www.thieryhenriette.hu  weboldalon bővebb információkat is találhat a szolgáltatásokról. Időpontot foglalni vagy e-mailben, az info@thieryhenriette.hu címre küldött üzenettel, vagy telefonon, a +36-70-432-5790-es számon tud.